Home Produse Utilizari Kestrel
Kestrel 1000   Kestrel 2000   Kestrel 2500   Kestrel 3000   Kestrel 3500   Kestrel 4000   Kestrel 4100   Kestrel 4200   Kestrel 4250   Kestrel 4300   Kestrel 4500  
Kestrel 5000   Kestrel 5100   Kestrel 5200   Kestrel 5400   Kestrel 5500                    

 

 

Cateva domenii unde se foloseste Kestrel

Aerisirea (aerajul), ventilatia fermelor, grajdurilor, surelor, hambarelor pentru grane, a amenajarilor pentru nutret si a magaziilor pentru hrana animalelor si pasarilor  
Aerisirea corespunzatoare si controlul temperaturii si umiditatii in amenajarile pentru animale si pasari pot reduce bolile si impiedica pierderea de animale.
Un instrument portabil Kestrel 3000 va permite sa masurati conditiile de mediu care conteaza cel mai mult - viteza aerului, temperatura si umiditatea relativa - chiar acolo unde animalele Dv. le cunosc foarte bine.
Instrumentul Kestrel 4100 contine chiar si un calculator incorporat pentru calculul debitului de aer, astfel ca puteti monitoriza performantele echipamentului Dv. de aeraj / ventilatie. 
Adaugati la acestea si o teaca pentru transport, prinsa cu un snur rezistent, pentru a va asigura ca aveti instrumentul Kestrel cu Dv. pentru a putea verifica conditiile de mediu la fata locului, in orice moment, ajutandu-va sa asigurati protectia si sanatatea animalelor Dv.

Animale de ferma - Caldura excesiva si monitorizarea frigului  
Disconfortul termic poate cauza productivitatea redusa si chiar moartea animalelor. Efectele unui disconfort termic sever sunt adesea simtite in performanta scazuta de reproducere a animalelor, castigul zilnic in greutate redus (animalele raman slabe) si productia de lapte redusa.
Folosind un instrument Kestrel pentru a monitoriza temperatura si umiditatea si cunoscand limitele in care animalul se simte bine (exista indice de disconfort termic pentru vite - bovine, porci, curci si gaini pentru oua), un fermier poate lua la timp masuri pentru racorirea animalelor. Aceste masuri pentru racorire includ aerisire, sporirea ventilatiei, climatizare, apa de baut din abundenta, stropirea animalelor cu apa, evitarea transportului, deplasarii lor si indepartarea nutretului sau hranei.
Iarna, raceala vantului este la fel de importanta. S-a estimat ca sub 0C (32F) a racelii vantului, necesarul de energie al unei vaci creste cu 1% pentru fiecare scadere cu 0,556C (1F) a racelii vantului si efectul este chiar mai sever pentru o vaca uda. Acest necesar crescut de energie trebuie compensat cu hrana suplimentara, in caz contrar animalele fiind slabite, fara putere si expuse la boli, iar animalele tinere avand dezvoltarea afectata.
Fiecare model Kestrel incepand cu Kestrel 2000 si mergand spre modelele Kestrel care pot masura mai multe marimi, poate masura raceala vantului. Modelele incepand cu Kestrel 4000 si pana la Kestrel 4500 pot masura si in plus pot inregistra valorile racelii vantului in diferite zile sau la anumite ore. Astfel, veti sti cand este perioada potrivita in care sa hraniti mai bine animalele si/sau sa le protejati de vantul rece.

Cultura vitei de vie (viticultura)  
Administratorii viilor si podgoriilor pot monitoriza (supraveghea) starea vremii si influentele climatice chiar din via individuala cu un instrument portabil Kestrel.
Viteza vantului, temperatura aerului, umiditatea relativa si punctul de roua, sunt toate masurari importante in cultura vitei de vie.
Primavara si toamna, cunoasterea tendintelor temperaturii si a punctului de roua (temperaturii de condensare) este foarte importanta pentru determinarea necesitatilor pentru protectia de iarna. Daca aerul este uscat (punct de roua scazut), pierderile de caldura vor fi mai mari decat atunci cand aerul este umed si creste amenintarea unui inghet al viei. Punctul de roua si temperatura afecteaza deasemenea si umezeala frunzelor, care influenteaza dezvoltarea mucegaiului.
Masuratorile vitezei vantului efectuate cu instrumentul Kestrel asigura ca stropirea viei se poate face in siguranta si cu adevarat in timpul unor conditii meteo potrivite.
Un instrument Kestrel este deasemenea de folos la planificarea podgoriei sau a recoltei viei dv. Urmarirea conditiilor meteo in mai multe locuri posibile pentru cultivarea vitei de vie, va poate ajuta sa intelegeti mai exact microclimatele din zona dv. si sa selectati soiurile de vita de vie si locul sau locurile pentru cultivare care vor asigura succesul.

Controlul si Verificarea Irigarii  
Sistemele de irigatie ineficiente sunt costisitoare: ele risipesc apa, spala ingrasamintele, substantele chimice de pe peluze si degradeaza prematur trotuare si sosele. 
Cand efectuam actiuni de control si verificare ale eficientei sistemului de irigatie, este foarte important ca tehnicianul irigarii sa monitorizeze (sa supravegheze) viteza si directia vantului, temperatura si umiditatea relativa pe durata tuturor fazelor verificarii.
Nu exista un mod mai usor de a face aceasta decat cu un instrument Kestrel. Cel mai modern si mai complet instrument pentru aceasta sarcina este Kestrel 4500 impreuna cu un trepied Kestrel si un suport aripa mobila Kestrel. Kestrel 4500 poate inregistra datele, fiind ideal pe teren, iar la intoarcerea in birou, interfata Kestrel pentru computer face din introducerea jurnalelor de date (inregistrarilor) din Kestrel in computer si intocmirea rapoartelor o joaca de copil.

Recoltarea si Secerisul in Agricultura  
Supravegherea starii vremii si studierea schimbarilor conditiilor de starea vremii pot ajuta fermierii la alegerea celui mai bun moment pentru recoltare.
Indiferent daca cultivati porumb, grau, ovaz, soia sau fan, un instrument Kestrel va poate ajuta sa monitorizati (sa supravegheati) conditiile de starea vremii de pe camp in timp real (adica chiar in timp ce acestea sunt in plina desfasurare) pentru ca dv. sa puteti alege conditiile ideale pentru obtinerea unei recolte maxime si cresterea calitatii recoltei.
Unele modele Kestrel pot indica tendinta presiunii atmosferice pentru urmatoarele 3 ore, anuntandu-va astfel ca s-ar putea sa ploua sau in mod sigur ca se va strica vremea.
Robust si portabil, instrumentul Kestrel incape perfect intr-un buzunar, fiind astfel mereu la indemana.

Incalzire, Ventilatie, Aer Conditionat si Refrigerare (Frigidere, Congelatoare) (HVAC/R)  
Punerea in functiune si verificarea unui sistem HVAC/R poate determina daca sistemul lucreaza corect sau poate identifica o zona problema intr-un sistem defect.
Debitul de aer se calculeaza in functie de viteza aerului si aria (suprafata) sectiunii transversale pe care aerul o strabate si este una din cele mai importante masurari de care au nevoie specialistii HVAC/R. Inainte tehnicienii erau obligati sa determine aria sectiunii transversale a conductei (tevii, tubului sau canalului) si apoi calculau debitul de aer care trecea prin acea conducta.
Acum instrumentele Kestrel 4100 si 4200 calculeaza automat debitul de aer, indeplinind sarcina tehnicianului mai usor si mai rapid. Kestrel 4100 a fost primul instrument care a oferit aceasta functie automata si a fost premiat cu prestigioasa medalie "Dealer Design Award", fiind astfel recunoscut ca un produs de masurare care a ajutat tehnicienii sa economiseasca timp in timpul lucrului. Instrumentul Kestrel 4200 este mai nou si masoara in plus si coeficientul de umiditate, devenind rapid o componenta a echipamentului pentru dezumidificare, examinarea racordurilor si reparatii de specialitate.
Kestrel 4100 si Kestrel 4200 au ambele incorporate cate un inregistrator de date puternic cu o capacitate a memoriei care poate inregistra peste 1400 elemente (puncte) de date. Aceste instrumente sunt complet personalizabile prin functia speciala "Ferestre Utilizator" care permite utilizatorilor sa seteze (sa fixeze, sa potriveasca) instrumentul Kestrel pentru afisare simultana a oricaror 3 masuratori de moment (instantanee, curente).      

 

Lista de domenii unde se foloseste Kestrel

 

Utilizari Kestrel

De la pompieri care isi pun vietile in joc si pana la antrenori sportivi sau surferi cu zmee (sport nautic) care cauta conditii de vant perfecte pentru a zbura pe apa, un instrument Kestrel este un prieten ideal. Dintre diferitele modele Kestrel din care puteti alege, puteti fi sigur ca exista un instrument Kestrel cu caracteristici specifice pentru fiecare dintre dv. si pentru fiecare domeniu. Si lista domeniilor este in crestere.


Afara, in aer liber
excursii, drumetii, plimbari sporturi pe zapada ambarcatii trase de zmee
camping, turism ski surfing cu zmee
alpinism si catarari patinaj, patinaj artistic avioane particulare, elicoptere mici, planoare
monitorizarea conditiilor meteo / de mediu de catre 
antrenori sportivi
antrenori de atletism
sporturi cu vasle, caiac, canoe, canotaj
ghizi turistici, calauze expeditii parapante golf, terenuri de golf
navigatie navala (pe apa) sporturi cu panze, cu vele producerea zapezii
navigatie maritima cu panze veliere si yahturi sanii trase de caini
vase cu panze, corabii, ambarcatiuni, barci cu vele patrule pe skiuri surfing in vant
sporturi nautice acrobatie aeriana si aviatica aeromodelism
ciclism, curse de ciclism ingrijirea animalelor de companie

Agricultura, Zootehnie, Apicultura
ferme de animale si pasari, cresterea animalelor si pasarilor, inregistrarea manuala sau continua automata a datelor meteo, pastrarea datelor pentru mai multi ani (inregistrari pastrate pe zile, saptamani, luni, ani), analiza datelor si a rezultatelor obtinute, prognoze meteo aerisirea (aerajul), ventilatia fermelor, grajdurilor, surelor, hambarelor pentru grane, a amenajarilor pentru nutret si a magaziilor pentru hrana animalelor si pasarilor, monitorizarea (supravegherea) umiditatii relative
avicultura, ferme avicole (ferme de pui, de pasari) recoltare si seceris
culturi agricole, culturi de cereale, legumicultura, ferme pentru legume, pomi fructiferi, plante industriale aplicarea de erbicide si pesticide
confortul la animale si pasari de ferma sau de curte controlul si verificarea irigarii
cultura vitei de vie, administrarea viilor si podgoriilor pastrarea si transportul granelor si semintelor, lucrul cu grane in general
albinarit, cresterea albinelor, stupi de albine, albinarit cu schimbari de zona, gasirea conditiilor cele mai bune pentru albine, masurarea vitezei si racelii vantului, indicelui de disconfort termic, inregistrarea manuala sau continua automata a datelor meteo, pastrarea datelor pentru mai multi ani (inregistrari pastrate pe zile, saptamani, luni, ani), analiza datelor si a cantitatii de miere obtinute, prognoze meteo
monitorizarea (observarea si supravegherea) stropirii, pulverizarii culturilor agricole si viilor cu diverse substante antidaunatori, abateri, deviatii, deplasari ale substantelor datorate vantului si curentilor de aer
aspersoare arboricultura
intretinere terenuri de golf, arhitectura peisajelor (peisagistica) in curti, gradini, orase, in vecinatatea hotelurilor, plaje, stranduri, parcari auto, benzinarii, statii, gari, aeroporturi, de-a lungul soselelor si cailor ferate, evaluarea circulatiei aerului pentru peluze, spatii cu gazon, reducerea mucegaiului, ciupercilor si totodata a cantitatilor de pesticide necesare

Aviatie
reglarea motoarelor la avioane parasutism manevre / deplasari rapide oscilante sus-jos in spatiu
planorism parapante baloane cu aer cald, baloane dirijabile
stropirea, pulverizarea culturilor agricole cu diverse substante antidaunatori, monitorizarea (evaluarea si supravegherea) zonei de cadere a substantei buletine si rapoarte meteo pentru aeroporturi mici
antrenament parasutism, instruire in actionarea parasutei, instructori parasutism zboruri ultrausoare

Constructii si Industrie
monitorizarea (supravegherea) calitatii aerului monitorizarea (supravegherea) santierelor de constructie incalzire, ventilatie, aer conditionat (HVAC)
turnarea asfaltului demolari examinari ale aerului de interior
macarale, utilizarea macaralelor, masurarea rafalelor de vant si a vantului constant cu amplificarea vantului prin "efectul de tunel" datorat cladirilor, structurilor si reliefului din vecinatate, masurarea temperaturii pentru evaluarea hidraulicii macaralei si a sarcinii de functionare
sisteme de uscare a caramizii, tiglei, produselor ceramice lucrari la linii electrice, energetica, centrale energie electrica examinarea plafoanelor (tavanelor) cu infrarosu
teoria construirii, cercetare, studii zugravire / vopsire exterioara minierit, lucrari in mina
executia constructiilor civile industria furnalelor si cosurilor de fum studii de microclimat
echipament si instalatii pentru betoane instalarea de scari inalte, scari mobile, antene verificarea racordurilor
stropire / imprastiere / improscare / pulverizare cu diverse solutii, vopsele, insecticide, cauciuc examinari in combaterea mirosurilor nedorite examinarea imbinarilor sudate
metalizare prin pulverizare, acoperire cu strat metalic pulverizat sprituire in industria materialelor plastice si cauciucului imprimare prin pulverizare in industria textila
poduri din otel si alte structuri din otel - vopsirea, acoperirea cu straturi de protectie impotriva coroziunii si izolatii monitorizarea (supravegherea) instalatiilor, magaziilor, amenajarilor industriale si amenajarilor de pe santiere examinarea caselor de locuit (examinarea sistemelor de incalzire si aer conditionat de catre inspectori evaluatori)
restaurarea, refacerea, repararea in urma degradarii, deteriorarii si daunelor provocate de apa, inundatii

Divertisment, Recreatie, Timp Liber
confortul la animale si pasari in gradini zoologice si circuri

Militar
meteorologie militara - pe teren, in jurul cazarmilor, baze militare si la bordul navelor inlaturarea minelor
siguranta zonei de parasutare si aterizare operatiuni de zbor de recunoastere
apararea impotriva emisiilor de substante nucleare, biologice, chimice, cu substante si materiale radioactive vehicule aeriene fara echipaj, masurarea conditiilor meteo la sol necesare lansarii si recuperarii aparatelor de zbor
medici militari in operatiuni militare sau instructie, luarea deciziilor privind perioadele de activitate sau repaus, imbracaminte, hidratare (apa de baut) pentru militari operatiuni cu caini dresati (cautare si salvare, inlaturarea minelor) - mentinerea cainilor de cautare si salvare intr-o forma buna prin ferirea lor de anumite conditii meteo, siguranta cainilor - masurarea vitezei vantului, temperaturii, indicelui de disconfort termic, umiditatii
asistenta tehnica in monitorizarea (supravegherea) conditiilor HVAC/R si de spatiu in cazarmi, baze militare si la bordul navelor, confortul personalului, eficienta in folosirea energiei sisteme pentru imagini termice (FLIR), masurarea umiditatii si temperaturii ambientale necesare setarii (reglarii, acordarii) acestor sisteme, pentru a obtine o sensibilitate optima a camerelor cu infrarosu (transmisibilitatea aerului variaza in functie de umiditate si temperatura)

Servicii de Salvare si Prim Ajutor
echipe de cautare si salvare echipe de salvamont (salvare montana) specialisti in salvare subacvatica, submarine, naufragii la adancime
supravegherea avalanselor, patrule montane, comunicarea conditiilor meteo de pe teren catre elicopterele (aviatia) de salvare, mentinerea cainilor de cautare si salvare intr-o forma buna prin ferirea lor de anumite conditii meteo, siguranta cainilor
patrule, salvamari de tarm, salvamari de bord personal medical pentru stari de urgenta (stari exceptionale) si prim ajutor administrarea, coordonarea starilor de pericol, de urgenta
medicina judiciara, inregistrarea manuala sau continua automata a datelor pentru intocmirea rapoartelor administrarea accidentelor chimice, nucleare, biologice, cu substante si materiale radioactive

Silvicultura (Forestier) si Pompieri
pastrarea si intretinerea mediului masini cu scara extensibila / mobila pompieri forestieri
instruire pompieri si echipe de salvare administrarea, coordonarea, abaterea incendiilor pompieri pentru cladiri, pompieri industriali, rafinarii, uzine si combinate industriale 
comportarea materialelor inflamabile si explozibile coordonarea fumului tactica in stingerea si evitarea incendiilor
personal medical pentru stari de urgenta (stari exceptionale) si prim ajutor, accidente aviatice, industriale, masurarea indicelui de disconfort termic, inregistrarea manuala sau continua automata a datelor pentru intocmirea rapoartelor

Sporturi cu Motor, Curse, Raliuri
reglarea motoarelor, masurarea densitatii in altitudine, umiditatii, temperaturii, presiunii barometrice
curse auto carting curse cu automobile de serie
masurarea si monitorizarea (supravegherea) conditiilor de pe pistele de curse, inregistrarea manuala sau continua automata a datelor in vederea urmatoarelor concursuri (inregistrari pastrate pe ore, zile), decizii de reglare a masinii de ultim minut
curse de motociclete, motocros sporturi cu motor pe zapada (sanii cu motor)

Starea Vremii
meteorologie,
supravegherea starii vremii,
prognoze / previziuni meteo
urmarirea furtunilor producerea energiei eoliene (energia vantului)
meteo-amatorism buletine meteo TV baloane meteorologice
colectarea datelor meteo NOAA

Stiinta si Educatie
cercetare academica arboricultura, cultura arborilor, arbori cercetare biologica
expeditii stiintifice observari si cercetari de botanica securitatea in laboratoare
mori de vant, producerea energiei eoliene (energia vantului) horticultura ingrijirea copiilor
examinari, inspectari de mina cercetare marina, cercetare a oceanului astronomie
studii, expertize, monitorizare (supraveghere) ecologie si geologie termografie cu infrarosu (inregistrarea temperaturii cu infrarosu)
speologie (cercetari de pesteri, caverne, grote) vulcanologie, cercetari de vulcani observarea, urmarirea pasarilor
utilizarea in clasele de cursuri pastrarea si conservarea mediului

 

Ascora - Distribuitor oficial Kestrel in Romania


< Sus >

Copyright Ascora 2009-2010 Toate drepturile rezervate
Toate produsele